Om mig

Jeg hedder Christina Lager.

Jeg en halvgammel krage fra 1973, som altid har elsket dyr.traeningElderberry i vinterpels
Vi har eller har haft en lang række dyr: får, akvariefisk, kongepython, californisk kornsnog, trynesnoge, farvefrøer, en håndfuld høns, marsvin, deguer, guldhamster, vinterhvide dværghamstre, katte, kaniner, perlehøns, kalkuner, ænder, gæs, ørkenrotter….. Tidligere har der også været andre arter af dværghamstre i huset.

Jeg besluttede at blive opdrætter af vinterhvid dværghamster under Dansk Hamster Forening, fordi jeg gerne ville være med til at støtte en sund og fornuftig avl af gode, renartede kæle- og hobbydyr. Omfanget af mit opdræt er ikke så stort, for det vigtigste for mig er at kunne hygge mig med mine dyr.

Vi bor i et gammelt husmandssted midt mellem Herning og Holstebro.

Min mand er jæger og akvarieentusiast (det lyder pænere end “fiskenørd”), ja han er heldigvis lige så dyretosset som mig; hundene og de andre dyr er vores store fælles interesse – andre fælles interesser omfatter emner som whiskysmagning og musik…
Jeg er embedsdyrlæge og arbejder bla. med kontrol og tilsyn af dyrehold bestående af “ikke-landbrugsdecember 2013 030dyr” samt med bekæmpelse af smitsomme husdyrssygdomme. Jeg har også arbejdet på et dyrehospital, men det er en del år siden efterhånden.
Etologi (dvs. læren om dyrs adfærd) er min store interesse, derfor har jeg i 2001-2020 tilbudt adfærdskonsultationer for hund og kat under navnet Husfred adfærdskonsultation.
Jeg bruger klikkertræning i omgangen med mine dyr, og har trænet så forskellige dyr som hunde, katte, deguer, hamster og får.

Jeg elsker at læse, jeg hækler, nålebinder, dyrker jiu-jitsu, skyder lidt luftpistol og slæber mine stakkels børn med til museer, vikingemarkeder og den slags ved enhver given lejlighed.

Vores tvillingepiger er fra 2003, har i mange år været spejdere i DDS, de er begge dygtige riffelskytter (22cal og luft) og mærkeligt nok er de mere end en lille smule dyreglade begge to – gad vide, hvor det kommer fra? Den ene er ved at uddanne sig til landmand og den anden drømmer om at blive konditor.